Veľkosti dámskych rukavíc. Ako si vybrať správny produkt

Obsah:

Veľkosti dámskych rukavíc. Ako si vybrať správny produkt
Veľkosti dámskych rukavíc. Ako si vybrať správny produkt
Anonim

Jeden z najzaujímavejších doplnkov dámskeho oblečenia, ktorý je mnohými storočiami preverený módou a prešiel od vysokého šľachtického stavu až k moderným odevom používaným v každodennom živote – dámske rukavice. Ide o oblečenie, ktoré využijete pri slávnostných situáciách, doplníte ním večerné šaty pri spoločenských udalostiach, vyrazíte na štýlovú párty alebo si ich len tak oblečiete v chladnom období, aby sa zahriali. Hlavné je vedieť si vybrať správnu veľkosť rukavíc, aby bol vzhľad rúk v nich dokonalý a žena sa cítila čo najpohodlnejšie.

Veľkosti dámskych rukavíc foto1
Veľkosti dámskych rukavíc foto1

Typy dámskych rukavíc

Bude správne kupovať rukavice s kovaním, ale môžete to urobiť na diaľku, pričom presne poznáte veľkosť rukavíc. Dámske veľkosti sú len štyri – od 6. do 9. a druhov tohto produktu je veľmi veľa. Sú to koža, streč, semiš, hodváb,zamatové, pletené, pletené, saténové, čipkované. Rukavice môžu byť klasické (mierne zakrývajúce zápästie), dlhé (po lakte a vyššie), rukavice bez prstov a rukavice (bez prstov) a veľmi krátke.

Určenie veľkosti

Veľkosti dámskych rukavíc sú určené metrickým systémom (ktorý zahŕňa určenie čísla veľkosti podľa skutočného obvodu ženskej ruky v centimetroch) a palcovým – bežnejšie a častejšie používané ako predchádzajúce.

Obvod ruky sa meria pomocou obyčajného centimetra, ktorý je voľne natiahnutý okolo nej v najširšom bode. Kefka by mala byť mierne ohnutá a nie napnutá. Výsledok preložíme na milimetre a vydelíme 27.

Veľkosti dámskych rukavíc foto2
Veľkosti dámskych rukavíc foto2

Veľkosti takto získaných dámskych rukavíc budú merané vo francúzskych palcoch v rozsahu od veľkosti 17 do veľkosti 22. XS sa teda bude rovnať veľkosti 5,5, kde obvod ženskej ruky sa rovná rozsahu od 13,0 do 14,0 cm; 5, 5-6, 5. - veľkosť S - od 14,0 do 16,0 cm; 6, 5-7, 5. veľkosť - M - od 16,0 do 19,0 cm a 7,5 - 9. veľkosť - L - od 19 do 21,5 cm.

Metrický systém sa líši od palcového v tom, že najmenší model sa zmestí na 17. a najväčší na 30. veľkosť, pričom táto hodnota je určená skutočným obvodom kefy.

Napriek takýmto zdanlivo úplným údajom je u niektorých druhov stále nemožné predpovedať presnú veľkosť dámskych rukavíc. Ak je tento produkt určený na funkčné použitie a nie na veľkolepý výstupsvetlo, potom je žiaduce kúpiť ho o polovicu väčšie.

Čo ohrozuje nesprávnu veľkosť rukavíc

Vedomým nákupom menších rukavíc v nádeji, že vaša ruka bude vyzerať ženskejšie a jemnejšie, si môžete len ublížiť. Nielenže dôjde k fyzickému nepohodliu v dôsledku úzkeho materiálu neustále zvierajúceho ruky a z tohto dôvodu dôjde k zvieraniu krvných ciev (pri výbere menšieho modelu), pri nosení sa výrobok zdeformuje: zbytočne sa natiahne, ak veľkosť dámskych rukavíc je malý a vo veľkom tvorí beztvaré záhyby.

Veľkosti dámskych rukavíc foto3
Veľkosti dámskych rukavíc foto3

Žena v dobre zvolenom doplnku vyzerá elegantne, pôvabne a šik. Rukavice pomôžu dať dáme v akomkoľvek veku určitý individuálny štýl, ktorý ešte viac zdôrazní jej príťažlivosť alebo sa jednoducho stane doplnkom k jej vybranému oblečeniu.

Odporúča: